sreda, 19. februar 2014

Županova nova oblačilaNe bom  komentirala županove nove obleke, saj bi lahko postala preveč žaljiva in hudobna.
Pravijo, da je lahko je kritizirati in pametovati po bitki, zato bom zdaj konstruktivna.

Večina zaposlenih ljudi je v prostem času doma v udobnih, domačih, nekonvencionalnih oblačilih. V službi pa, odvisno od poklica, delovnega mesta in položaja, potrebujejo ustrezna in primerna oblačila. 

Škoda, da se župan ni spomnil in ustanovil podjetje, ki bi izdelovalo delovne obleke za potrebe vseh zaposlenih v o Mariboru. Jaz to zdaj ponujam kot idejo in predlagam:

·        MTT bi ponovno deloval in  bi izdeloval blago, ki bi ga uporabili za izdelavo teh oblačil.
·        Novo podjetje bi zaposlilo oblikovalce, krojače, šivilje, ki bi izdelovali različna oblačila.
·        Lahko bi to razširili še na obutev (?).

Ko govorim o oblačilih, mislim na udobna, sodobna, kvalitetna, namenska, da ne bi kdo mislil, da  želim kitajski model uniform iz starih časov!
Tako bi lahko vsi delodajalci v Mariboru nabavili oblačila za zaposlene za potrebe opravljanja določenega dela.  
Ne vem koliko novih delovnih mest bi s tem zagotovili, to bi bilo potrebno natančno izračunati, ampak, nekaj pa bi le bilo!

Vse to bi lahko bilo uresničljivo in možno, pod pogojem, da bi osnovni in dejanski namen bil pomoč Mariboru in brezposelnim v našem mestu! Morali bi pozabiti na ozke lastniške interese, na dobiček in bogatenje! Pomembno bi bilo, da ljudje delajo in zaslužijo toliko da lahko plačajo položnice in kupijo hrano za družino. Delovanje takšnega podjetja bi moralo temeljiti na solidarnosti in medsebojni pomoči, saj bi se tudi kupci morali zavedati tega, da s tem, ko kupijo proizvod tega domačega podjetja, pomagajo posredno, tudi sebi.

Saj vem, vse to je lahko samo utopična pravljica, ampak, če bi naredili premik v našem mišljenju, bi nam mogoče uspelo.
Mislim, da je bodočnost v domačih podjetjih, kmetijah, delavnicah, ki zagotavljajo delo in dostojno preživetje, saj je to pomembno za vsakega posameznika. Vsako mesto, pokrajina ali država je ozemlje na  katerem živijo konkretni posamezniki, ki imajo pravico do dostojnega življenja.
Mogoče bi Maribor to lahko zagotovil svojim občanom!Ni komentarjev:

Objavite komentar