petek, 29. november 2013

Joj!Hej, že dolgo nisem razmišljala!
Zdaj ne razmišljam, zdaj samo prosim… ker ne morem več….
Ko začnem z daljincem iskati nekaj pametnega za gledat in stiskam gumbe, naletim tudi na prenos iz državnega zbora ali pač nekaj takega, hitro stisnem naprej, potem pa me, tako kot tisto opico, ki se boji kače in si je ne upa pogledat, pa vseeno pogleda in potem pade v nezavest, premami in pogledam nazaj in potem… ne, ne padem v nezavest, pa tudi pritisk se mi ne dvigne, samo zvije me v želodcu in pri srcu me stisne žalost!
Žalost, razočaranje, nemoč in  rečem si: »Pa ne že spet, prosim, ne več eno in isto, ne morem več!«
Zadnjič spet gledam – amandma na amandma, pa amandma amandmaja, kar nekaj, in kar tako! Mislim, da nihče več ne ve čemu kaj služi in za kaj je kaj dobro! Ko se eden oglasi, točno že veš kaj bo repliciral drugi, in tako se v nedogled »nadmudrujejo« in »pametujejo«.
Ne vem veliko, ampak tako, po preprosti pameti, a ni naloga države, da organizira državljane in jim omogoči neko urejeno življenje v skupnosti? No, in potem, a ne  bi  predstavniki nas, državljanov,  morali iskati  neke, vsem nam, skupne cilje? Skupni cilj vseh nas pa je, verjetno, neko dostojno, normalno, urejeno življenje.
Ampak, verjetno je to pač tako, da ko postaneš politik, pozabiš zakaj si to postal, oz. kaj je namen tega, da si politik. Ni več pomembno tisto ljudstvo, ki te je postavilo oz. izvolilo. Na prvem mestu je stranka in strankarski interesi in deluješ pač tako, kot stranka misli in želi. (dobro, saj so tudi posamezniki, ki so izjeme)
Jaz bi stranke ukinila!
Zdaj se pa že vstajniki organizirajo v stranke…. škoda!
Pa, saj vem, organizacija je pomembna in je nujna za delovanje družbe! Ampak, potem pa se vedno vse izrodi in izgubi tisto prvotno bistvo…
Ja, in zato sem žalostna – ljudje smo ena čudna bitja – ko neko dobro zadevo institucionaliziramo, jo uničimo! In to se ponavlja skozi zgodovino in se vse vedno enako konča in se nič ne naučimo in vedno ponavljamo bistveno iste napake, v mogoče malo drugačni obliki……. 
Bojim se, da bi lahko bila izjava predsednika KPK ob odstopu, resnična. Nekako tako se je glasila -  politika je združena v korupciji.
O, joj, če je res samo v korupciji združena!!!  

Ni komentarjev:

Objavite komentar