nedelja, 31. marec 2013

Velika noč 2013



Zunaj sneg, megla, dež. Hladno je in vlaga se zažira v kosti. Kot da se narava ne bi hotela prebuditi in pokazati, da se bo iz zimske smrtnega mirovanja prebudilo življenje.

Pa nič hudega, če narava trenutno ne odseva velikonočnega sporočila!   Odrešenje bo kljub temu prišlo.

Sicer pa, prebujanje in vstajenje se je začelo 13. 3. 2013 zvečer, ko je na balkon  vatikanske palače  stopil novi papež in preprosto povedal: »Dober večer!« 

V teh dveh besedah, v telesni drži in izbranem imenu, se je že v prvih minutah začutila topla pomladna sapa, ki je prinašala blagoslov velikonočnega jutra.
Kot da bi v trenutku prišlo upanje in očiščenje. Kot da bi se stvari postavile na svoje mesto…..  in kot da bi  prišel mir, kljub težavam in pretresom. Kot bi se sveto in svetno  združilo v pristno krščansko držo, ki odseva božjo ljubezen. Sporočilo odrešenja  je oživelo in pritegnilo svet.

Naj se, z božjo pomočjo, to sporočilo ohranja in krepi! Naj bo to začetek iskanja božjega v človeku, naj bo to začetek ustvarjanja zdravega, ljubečega občestva, ki bo ohranjalo in negovalo pristno krščanstvo.


5 komentarjev:

  1. Tako je. Frančišek je prinesel Pomlad!

    OdgovoriIzbriši
  2. Petra, vesela sem, da tako razmišljaš! Upajmo, da bo ta pomlad res uspela premagati hlad.

    OdgovoriIzbriši
  3. če je noč ne vem kako temna, za njo vedno pride dan...za dežjem vedno posije sonce...za zimo pride pomlad...in veseli je bomo...daljša je zima, bolj bomo cenili pomlad...vedno je tako...vedno bo...in če je v duši sonce, če nas ljubezen greje...lažje bomo prenesli čakanje...kaj pesem ne pravi "...ne čakaj na maj..."

    OdgovoriIzbriši
  4. Točno tako Safeta, zato nas upanje "drži gor"!

    OdgovoriIzbriši